Situationen under indtryk af Corona Virus

Vi forsøger at køre så normalt som muligt, under hensyntagen til Corona Virus. Vores chauffører holder afstand og kommer ikke i nærkontakt med kunderne.
Alle bestillinger på udbringning af grus, sand og diverse materialer foregår via telefon 6222 1414 – lokal 1. Så undgår vi nærkontakt.
Vi ser frem til at kunne servicere alle vores kunder på den bedste måde i denne situation, som vi er i lige nu.

Med hensyn til jern- og metalskrot, er markedet voldsomt præget af Covid-19 epidemien. Læs mere nederst på siden eller under menupunktet TM Metal og Skrot.

Ny lastbil

For knap to år siden solgte Tonny Madsen A/S bådtransportdelen og en stor mobilkran til Schou Bådtransport, men beholdt resten af vognparken, der hidtil har bestået af tre kran-hejs lastbiler og to trækkere. Disse suppleres nu af en helt ny Volvo kran-hejs lastbil, som skal køres hovedsageligt af Kenneth Mørk Hansen, der har været med i firmaet siden starten.

Ny Hitachi til nedrivning

En meget vigtig del af firmaets aktiviteter er nedbrydning, som jo også giver arbejde til lastbilerne og til genindvindingsdelen. Firmaet har sidste år bl.a. stået for nedrivningen af Nordre Gamle Skole i Svendborg og har netop afsluttet nedrivningen af den gamle slagteribygning i Rudkøbing.

Til nedrivning har Tonny Madsen fornylig anskaffet sig endnu en maskine af mærket Hitachi. Den er smart udstyret med en kabine, der hydraulisk kan skubbes højere op efter behov.

Hal er udlejet

Tonny Madsen A/S har opført en ny hal få hundreder meter fra hovedkvarteret på Skotlandsvej.Den blev færdig til brug sidste år og er siden blevet udlejet til Svendborg Kommune, der har planer om at bruge den til sortering af biologisk affald i forbindelse med den nye affaldsordning. Hallen er på 719 kvm med en løftehøjde på 12 meter.

Den grønne linje hos Flintholm Sten & Grus

Samtidig med frasalg af en del af lastbilparken overtog Tonny Madsen råstoffirmaet Flintholm Sten & Grus, som bl.a. råder over sandsugeren Sandholm og opererer ud fra Odense.

– Vi har stadig travlt og beskæftiger 12 mand, fortæller driftsleder Claus Madsen. Vi fokuserer meget på at være miljøbevidste og køre den grønne linje. Således købte vi sidste år to nye gummigeder af mærket Cat 972M XE-læssere, der kun bruger halvt så meget brændstof som de gamle. Vi sparer penge og skåner miljøet, og miljøet spiller en stadig større rolle for vore kunder, siger Claus Madsen.

Ny båd til TM Havn

TM Havn har anskaffet sig en ny båd. Den nye båd, der skal supplere TM-flåden bestående af graveflåden Kris, tre mindre flåder samt bugserfartøjet Chelone, er en brugt lodsbåd fra Ålesund i Norge. Båden er 17 meter lang og udstyret med kahytter med to kraftige motorer. Skroget er af aluminium.

Foreløbig ligger båden ligesom Chelone ved TM Havns faste mole ud for Valsemøllen ved Østre Havnevej i Svendborg.

– Vi kan bruge den som mandskabsbåd, lodsbåd eller bugserbåd, og der kunne f.eks. blive tale om opgaver ved etableringen af Femern-forbindelsen, siger Stephan Skytte Jørgensen.

TM Havn har etableret nye og renoveret eksisterende broer i Lohals og er i gang med et større renoveringsprojekt i Vindeby Havn og skal i gang i Spodsbjerg. Desuden har firmaet sidste år lavet nye molehoveder på Hjortø og Skarø. TM Havn har for alvor fået skruen godt i vandet med en god ordrebog.